• A kedvezményezett neve: Szarvas Kontakt Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
  • A projekt címe: Technológiai korszerűsítés megvalósítása a Szarvas Kontakt Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaságnál
  • A szerződött támogatás összege: 24 500 000 Ft
  • A támogatás mértéke: 70%
  • A projekt tartalmának bemutatása: Társaságunk fő tevékenysége a közétkeztetés, ahol nagy mennyiségű ételt állítunk elő közoktatási intézményeknek, közületeknek, valamint a szociális szférának. Egységünk teljes gépparkja elavult, régi, nagy energia fogyasztású gépekből áll. Célunk a pályázat keretében a gépparkunk modernizálása energia hatékonyságának növelése. Cégünk hatékonyságát általánosságban is növelik az új berendezések, hiszen tetemes kiadásunk van a szervizelésükkel, valamint leállásuk a termelésből való kiállásuk megoldatlan problémát jelent. A konyhatechnológiai eszközök beszerzésének indokolása az alábbi:

Üstök: jelenlegi berendezéseink a 80-as évekből származnak, semmilyen tekintetben nem lehet összehasonlítani a modern üstökkel. Az újak kisebb helyet igényelnek, így hely tekintetében is jobban ki tudjuk használni a konyhánkat. Gyorsabb főzés érhető el velük, így a munkaidő beosztásunkat kedvezőbben tudjuk kihasználni, valamint kevesebb vizet és gázt fogyasztanak, energiamegtakarítás szempontjából is kedvező. Takarításuk, tisztántartásuk egyszerűbb. Egyedi vízelvezetéssel és füstgáz kivezetéssel rendelkeznek.

Hús előkészítő gépek: jelenleg ilyen gépekkel nem rendelkezünk így a húsokat nem tudjuk megfelelően feldolgozni (csíkozás, szeletelés, klopfolás 4000 db/nap), ezért feldolgozva kell megvásárolnunk, ami jelentő pénzügyi megterhelést jelent számunkra. A napi több ezer adag szeletet jelenleg manuálisan készítjük elő, ami nagyban rontja versenyképességünket. A gépi előkészítés gyorsabb, olcsóbb és jobb minőségű. 

Kombi sütő: Innovatív, mert olyan ételeket tudunk a segítségével készíteni, amit a jelenlegi géppark nem tesz lehetővé. A nagyságából (20 tálcás) adódóan a közétkeztetésben kiválóan használható, így az éttermek minőségét lehet becsempészni az üzemi konyhák életébe. Az adagszám növelése is megoldható a segítségével.

Melegen tartó pult: az ételek melegen tartásáról gazdaságosan gondoskodik. Segítségével több étel elkészítésére és melegen tartására van lehetőségünk, ami nagyobb bevételt jelent cégünknek.

Hűtőkamra: A tárolás, raktározás elengedhetetlen tartozéka, több hűtőt vált ki, gazdaságosabb, hiszen a külső aggregátor miatt nem melegíti a belső teret.

Mosogatáshoz kapcsolódó gépek: A víz és mosószer-felhasználásunk csökkentését várjuk tőlük, valamint kollégáink munkáját szeretnénk segíteni a berendezésekkel. Minden konyhán kritikus fontosságú az edények, poharak, evőeszközök és egyéb konyhai eszközök tisztasága. A piszkos eszközök a vendégeket elriasztják, az élelmiszerbiztonságot és higiéniát ellenőrző felügyeletet pedig mágnesként vonzzák. Célunk, hogy üzletünk fejlődjön és egyre több vendéget tudjon kiszolgálni, ezért több szempontból is elkerülhetetlenné válik egy ipari mosogatógép megvásárlása.

Elektromos olajsütő: Az elektromos üzemű olajsütő rendkívül megrövidíti a sütési időt, nagy kapacitásának köszönhetően kiszolgálhatja a megnövekedett, nagyrészt nyári csúcsidőszakokat. A készülék hidegzónás technológiával készült, melynek jóvoltából a sütésre használt olaj tovább megőrzi minőségét. 

Elszívó ernyő: Az elszívó berendezések feladata, hogy a konyha működése során keletkező szaggal terhelt, szennyezett meleg levegőt, a gőzöket elszívja, valamint friss levegő befúvásával biztosítsa a konyha levegőjének előírt hőmérsékletét, páratartalmát, ezzel a munkahely komfortját és a munkavégzés hatékonyságát. A szigorú higiéniai előírások miatt a konyhákat önálló elszívókkal kell felszerelni. Az elszívó ernyők beszerzésével a jogszabályi előírásoknak megfelelő technikai fejlesztés valósul meg.

A fenti gépek beszerzése a meglévő eszközállományunkhoz képest egyértelmű technológiai fejlődést eredményez. A technológiai korszerűsítés által vállalkozásunk piacképesebbé, minőségi ételek elkészítése által jobb szolgáltatóvá és technikailag fejlettebbé válhat, termelékenysége növekszik.

  • A projekt fizikai befejezési dátuma: 2022.03.28.
  • A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.8-20-2020-00370